رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری اولین جلسه کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذائی استان در سال جاری خبر داد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری اولین جلسه کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذائی استان در سال جاری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در این جلسه، دکتر علی موسوی زاده رئیس این مرکز، ضمن اشاره به رسالت و وظیفه کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی استان، بیان داشت: طبق دستورالعمل ها، کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذائی استان از بالا ترین ارکان تصمیم گیر به منظور رفع چالش های کلان بین بخشی سلامت و امنیت غذائی در سطح استان است.
دکتر موسوی زاده، بررسی کیفیت آرد و نان در سطح استان را دستور کار اصلی جلسه عنوان و تصریح کرد: کیفیت و سلامت آرد و نان بر سلامت مردم بسیار مؤثر است و بیماری های چون فشار خون و دیابت که به عنوان قاتلان خاموش معروفند و همچنین کمبود آهن مادران باردار و کودکان، از کیفیت نان تأثیر می پذیرند.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، اضافه کرد: میزان مصرف نمک در استان ۱۲ گرم در روز است و این در حالی است که مصرف استاندارد آن ۵ گرم در روز است.
دکتر موسوی زاده، گفت: بایست میزان نمک، آهن، سبوس و سایر مواد مغنی نان را بررسی کرده و هر یک از دستگاه ها، وظایف قانونی خود را برای تولید نان با کیفیت و سالم انجام دهند، در غیر این صورت جلسات ما یک دور باطل و تسلسل نافرجام خواهد بود.
آغاز طرح آزمایشی تولید نان کامل در یاسوج
نماینده معاونت غذا و دارو، اظهار داشت: طرح آزمایشی تولید نان کامل را در کمیته آرد و نان استان مصوب نموده و در آستانه اجرای طرح در 3 مورد ار نانوایی های شهر یاسوج هستیم.
دکتر یاری پور، خاطر نشان کرد: نان کامل نانی است که سبوس آن گرفته نمیشود و دارای مواد مغذی ای همچون، ویتامین ب، آهن، روی، منیزیم و سایر مواد مغذی است و در صورتی که نان کامل تولید و مصرف نمائیم، حدود 40 درصد از مواد معدنی مورد نیاز بدن تأمین خواهد شد.
معاون دادستان استان نیز اظهار داشت: پیگیری حقوق مردم در سلامت و امنیت غذائی رسالت و وظیفه ما در کمیته صیانت است و مصوبات این کمیته، ضمانت اجرائی خواهد داشت.
دکتر رهبر، افزود: در راستای تولید نان سالم و با کیفیت آموزش نانوایان می بایست در دستور کار قرار گیرد ضمن اینکه طبق شواهد آرد با کیفیت هم در سطح استان نداریم که لازم است چاره ای اندیشیده شود.
وی، بیان داشت: در رابطه با کشتار های غیر مجاز، با وجود اینکه، برای تعداد زیادی از متخلفین با حضور کارشناسان فنی و نمایندگان حقوقی، پرونده تشکیل و کیفرخواست صادر شده اما، اولین گام، آگاهسازی مردم از عوارض و بیماری های ناشی از کشتار های غیر مجاز و فرهنگ سازی در این زمینه است.
به گزارش مبدأ خبر، در پایان این جلسه مقرر گردید، دستگاه های درگیر تولید نان، با مستندات، آمادگی کامل و حضور کارشناسان فنی، و حقوقی در جلسه آینده این کمیته حاضر شوند تا در این راستا تصمیم گیری و برنامه ریزی نمایند.
به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، دکتر رهبر معاون دادستان استان، دکتر یاری پور نماینده معاونت غذا و دارو، مهندس حسن هدایت نیا رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذائی دانشگاه، نمایندگان حقوقی دستگاه های اجرایی عضو کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذائی و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه در سالن جلسات معاونت درمان دانشگاه برگزار و درباره تولید نان سالم و با کیفیت در استان و چالشها و راهکار های آن به تبادل نظر پرداختند.